Hoe gebruik ik de Stripe betaalterminal met Planity Pro?

Voordat u betalingen kunt incasseren met de Planity betaalterminal, dient u eerst een Wifi- of Bluetooth-betaalterminal te bestellen, installeren en configureren. Hoe? Dat leest u hier.

Afrekenen met de Stripe TPE

Klik op het bedrag dat u wenst te incasseren, of klik op Anders om het gewenste bedrag handmatig in te voeren.

Het bedrag wordt automatisch doorgestuurd naar de gekoppelde Stripe-betaalterminal. De klant kan haar/zijn betaalkaart invoeren met pincode of contactloos betalen. U heeft de mogelijkheid om de betaling tussentijds te annuleren door op Annuleren te klikken.

Nadat de betaling succesvol is afgerond, wordt de transactie automatisch als Betaald gemarkeerd in Planity Pro.

Vervolgens kiest u hoe u kassabon wenst te genereren (geen bon, op papier, via e-mail of via sms). De pinbon wordt op dezelfde manier gegenereerd.

Fooien met de Wifi-betaalterminal

Als u gebruik maakt van een Wifi-betaalterminal, dan heeft u de mogelijkheid om direct via de betaalterminal fooien te innen. Uw klanten kunnen zelf kiezen tussen een bedrag van 1, 2, 5 euro of een vrij in te vullen bedrag. Om fooien te (de)activeren gaat u naar Kassa > Betaalterminal > Instellingen > Fooien activeren.

Zelfs als de fooien geactiveerd zijn in Planity Pro, heeft u altijd de mogelijkheid om fooien handmatig per betaling te deactiveren. Om het aanbieden van fooi te deactiveren voor een specifieke betaling vinkt u Fooien deactiveren aan. Uw betaalterminal zal het toevoegen van een fooi nu niet aanbieden aan deze klant.

❗️Let op

Ook wordt het toevoegen van een fooi niet aangeboden aan de klant als:

• de kassabon geen dienst of een vrij bedrag betreft (bijvoorbeeld: als u enkel een product verkoopt wordt er geen fooi gevraagd)
  • de Stripe-betaalterminal niet de enige betaalmethode van de kassabon is, maar er wordt minimaal één andere betaalmethode gebruikt
  • de fooi niet hoger is dan het te betalen bedrag op de kassabon.