De wachtlijst

Met behulp van de wachtlijst kunnen gebruikers van het Planity-platform op een virtuele wachtlijst worden geplaatst. Zodra er een afspraak beschikbaar is vóór de daadwerkelijk geboekte afspraak, wordt de gebruiker hiervan per e-mail op de hoogte gesteld. De afspraak kan vervolgens via het Planity-platform opnieuw worden ingepland door de klant.

De wachtlijst is standaard geactiveerd voor alle salons. Om de wachtlijst te deactiveren, logt u in op uw Planity Pro-account en klikt u op Admin > Salon-instellingen > Beheer van wachtlijsten en klikt u vervolgens op Uitschakelen. Om de wijziging te voltooien klikt u op Opslaan.

De klant kan ervoor kiezen om op de hoogte te worden gebracht wanneer er een nieuw tijdslot vrijkomt vóór de gemaakte afspraak. Om deze functionaliteit te activeren klikt de klant simpelweg op "Me informeren als er een eerder tijdslot vrijkomt".

De activering van de wachtlijst is afhankelijk van het annuleringsbeleid van de salon. Als het tijdslot van de reeds gemaakte afspraak te dichtbij is om te kunnen worden toegevoegd aan de wachtlijst van de salon, dan kan de klant de wachtlijst niet activeren.

Als een klant de wachtlijst voor zijn afspraak heeft geactiveerd, ontvangt de klant een e-mail zodra er een tijdslot vrijkomt vóór de daadwerkelijk geboekte afspraak. Door te klikken op "Tijdslot wijzigen" worden alle nieuwe beschikbare afspraken getoond en kan het gewenste nieuwe tijdslot gereserveerd worden. De e-mails kunnen tussen 06.00 uur en 22.00 uur worden verzonden. De klant zal een eerste e-mail ontvangen zodra er een nieuw tijdslot vrijkomt. Vervolgens kan de klant maximaal 3 e-mails per dag ontvangen per salon of per afspraak waarvoor de wachtlijst is geactiveerd, met een minimum interval van 3 uur.

Een e-mailmelding wordt alleen verzonden onder de volgende voorwaarden:

• Als de beschikbare medewerker over de benodigde vaardigheden beschikt om de behandeling uit te voeren
  • Als de klant zelf een specifieke medewerker heeft gekozen bij het maken van de afspraak, dan zal de klant uitsluitend beschikbare tijdslots ontvangen voor de medewerker in kwestie.

De klant kan de wachtlijst eenvoudig deactiveren door:

• In de e-mail te klikken op "Meldingen deactiveren"
  • De slider in de afspraak te deactiveren door erop te klikken.

Nadat de klant op "Tijdslot wijzigen" heeft geklikt, kan deze een nieuwe datum en tijd selecteren. Het kan voorkomen dat in de tussentijd (de tijd tussen het ontvangen van de e-mailmelding vs. het klikken op Tijdslot wijzigen) het gewenste tijdslot al gereserveerd is door een andere klant. In dit geval verschijnt er een foutmelding.