Boekingsknop op Facebook en Instagram

Voeg een Nu boeken-knop toe aan uw Facebook en Instagrampagina, zodat uw klanten direct via uw sociale mediakanalen worden doorgestuurd naar uw persoonlijke pagina op het Planity-boekingsplatform om een afspraak te maken.

Het instellen van een boekingsknop is uitsluitend mogelijk via Planity Web, en niet via de Planity App op uw tablet. Hiervoor logt u in op pro.planity.com.

Zo voegt u de Nu boeken-knop toe aan uw Facebook- en Instagrampagina:

1. Ga naar Planity Pro Web en klik op Admin > Salon-instellingen > Facebook & Instagram button.
  1. Klik op Aan Facebook en Instagram koppelen.
  1. U wordt doorgestuurd naar de login-pagina van Facebook. Log in met het Facebookaccount van uw salon en klik op Aanmelden. Let op, het Facebookaccount van uw salon moet vooraf aangemaakt zijn.
  1. Er verschijnt een pop-up om de identiteit te bevestigen van het account dat gekoppeld moet worden aan Facebook. Klik op Doorgaan als...
  1. Een kort overzicht van de voordelen van de Facebook boekingsknop verschijnt. Klik op Volgende om door te gaan.
  1. Een pop-up verschijnt met een overzicht van de instellingen van de salon die gekoppeld zullen worden aan uw Facebook- en (indien aanwezig) Instagram-account. Klik opnieuw op Volgende om de instellingen te bevestigen. Indien u de instellingen van uw Bedrijfsmanager, Facebook-pagina, Instagram-profiel, Advertentieaccount en Meta-pixel wil wijzigen, volg dan de stappen hieronder.
  1. Om uw bedrijfsmanager toe te voegen of te wijzigen klikt u op Bedrijfsmanager (afbeelding hierboven), maakt u een Bedrijfsmanager-account of selecteert u het gewenste account en klikt u op Volgende.
  1. Selecteer de Facebookpagina die u wenst te koppelen, en klik op Volgende om te bevestigen.
  1. Om een Instagram-account te koppelen klikt u op Profiel toevoegen om uw Instagrampagina te zoeken, of selecteert u uw een Instagram-account in de lijst. Als u geen Instagrampagina heeft of deze niet wenst te koppelen, dan selecteert u Skip connecting to Instagram. Om te bevestigen klikt u op Volgende.
  1. U wordt automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Instagram. Log in met het Instagram-account van uw salon en klik op Inloggen.
  2. U kunt nu een nieuw advertentieaccount maken of een reeds bestaand advertentieaccount selecteren. Het advertentieaccount wordt gebruikt voor het beheer van uw advertenties (advertenties en advertentiecampagnes maken, betalen en statistieken en analyses bekijken). Klik op Volgende om te bevestigen.
  1. Vervolgens maakt u een Meta-pixel of selecteert u een reeds bestaande Meta-pixel. Dit is een code die op uw website wordt geplaatst, waarmee u de effectiviteit van uw advertenties kunt meten en meer inzicht krijgt in de activiteit van uw klanten op uw website. Klik vervolgens op Volgende.
  1. Op deze pagina ziet u een overzicht van de instellingen die u in de voorgaande stappen heeft geselecteerd. U kunt deze nogmaals verifiëren, en klikken op Volgende om de instellingen te bevestigen.
  1. Klik nogmaals op Volgende om uw Planity Pro-pagina te koppelen aan uw Facebookpagina.
  1. Zodra u alle instellingen heeft bevestigd zullen deze verwerkt worden en verschijnt er een laadvenster. Dit kan enkele ogenblikken duren.
  2. U heeft uw Planity website succesvol gekoppeld aan uw Facebook (en Instagram) account! Klik op Klaar om het venster te sluiten.
  1. Ga nu terug naar de Facebook- en/of Instagrampagina van uw salon. Bovenaan deze pagina's zult u nu een Nu boeken-knop aantreffen waar uw klanten op kunnen klikken om direct naar uw Planity boekingspagina te gaan.
  2. Zo verwijdert u de Nu boeken-knop van uw Facebook- en Instagrampagina:
    Ga naar Planity Pro Web: klik op Admin > Salon-instellingen > Facebook & Instagram button. Klik vervolgens op Boekingsknop op Facebook en Instagram verwijderen.