Pakketten aanmaken, verkopen en inwisselen, hoe werkt dat?

Een pakket / kuur aanmaken

1. Ga naar Admin > Kassa-instellingen > Beheer van pakketten en klik op Een pakket toevoegen.
  1. Vul de naam in, kies een kleur, de prijs, het aantal (het aantal sessies/behandelingen inbegrepen in het pakket), selecteer indien gewenst een geldigheid, selecteer de dienst(en) die aan dit pakket gekoppeld moet worden en sla het pakket op.
  1. Als u een pakket wilt maken dat twee diensten bevat, moet u een dienst aanmaken die de twee gewenste services bevat. Bij het afrekenen kunt u dan één sessie uit het pakket gebruiken in plaats van tweemaal hetzelfde proces te moeten doorlopen.

Een pakket verwijderen of wijzigen

1. Ga naar Admin > Kassa-instellingen > Beheer van pakketten en klik op Wijzigen / Verwijderen.

* Het bewerken of verwijderen van een pakket heeft geen invloed op pakketten die reeds zijn verkocht.

1. Als u een reeds verkocht pakket van een klant wil wijzigen, moet u:
    1. Het pakket aan de klant terugbetalen
    2. De gewenste wijzigingen aanbrengen via Admin > Beheer van pakketten
    3. Het gewijzigde pakket afrekenen

Een pakket verkopen

1. Via de Kassa
    1. Om een pakket te verkopen gaat u naar Kassa > Incasseren > Nieuwe kassabon en klikt u op Pakket. Vervolgens selecteert u het gewenste pakket, de medewerker en rekent u af.
  1. Via de Agenda
    1. U kunt een pakket ook via uw agenda verkopen, wanneer de klant een pakket koopt na afloop van een afspraak. Hiervoor klikt u op de betreffende afspraak, en voegt u het gewenste pakket toe aan de afspraak door te klikken op Meer opties (Producten, kortingen, ...)
    2. Klik op Pakket, selecteer het gewenste pakket en reken af

* Pakketten worden niet gefactureerd zoals "normale" diensten, aangezien ze eenmalig worden aangeschaft, maar vervolgens sessie na sessie worden gebruikt. Om deze reden wordt de BTW en omzet bij gebruik van een sessie in rekening gebracht en niet op het moment van de verkoop van het pakket. Als een klant gebruik maakt van een sessie uit een pakket, wordt deze automatisch meegenomen in de boekhoudgegevens.

Een pakket terugbetalen

1. Ga naar Kassa > Transacties > Kassabonnen, zoek de kassabon die u wenst te vergoeden en klik op Beheren.

1. Klik op Terugbetalen en kies de reden van terugbetaling.

Een pakket gebruiken

* Om een ​​sessie van een pakket te gebruiken en in het systeem te kunnen invoeren, moet de klant gebruik maken van een dienst die bij dat pakket is inbegrepen. De resterende sessies van een pakket kunt u bekijken in het klantenbestand van de betreffende klant.

1. Klik na afloop van de afspraak op Incasseren om af te rekenen
  1. Er verschijnt automatisch een melding die vraagt of u het pakket wil gebruiken om de afspraak mee te betalen. Klik op Toepassen om één sessie in mindering te brengen.