Online cadeaubonnen verkopen

Om online cadeaubonnen te verkopen dient u te beschikken over de Planity-kassasoftware.

De cadeaubon kan uitsluitend worden verzilverd in de salon waar de cadeaubon is gekocht. Hetzelfde geldt voor een cadeaubon die online is gekocht: ook deze kan uitsluitend verzilverd worden in de salon van aankoop.

De cadeaubonnen zijn niet alleen te koop en zichtbaar op het Planity-reserveringsplatform, maar ook (indien u hierover beschikt) op uw Planity-website of white label-reserveringsmodule op uw eigen website.

Om de verkoop van cadeaubonnen in uw salon te activeren gaat u naar Admin > Kassa-instellingen > Beheer van cadeaubonnen en klikt u op Mijn Planity Stripe Connect-account aanmaken. Een Stripe-account is nodig om de betalingen van uw cadeaubonnen te kunnen beheren.

Zodra uw Planity Stripe Connect is aangemaakt kunt u uw cadeaubonnen toevoegen en beheren.

Hoe voeg ik een cadeaubon toe die online kan worden gekocht?

1. Klik op Voeg een cadeaubon toe
  1. Vink het vakje Online te koop aan.

U krijgt nu alle beschikbare templates te zien die door de klant gekozen kunnen worden bij de aankoop van een cadeaubon. Selecteer de afbeeldingen die u beschikbaar wil stellen (u moet er minimaal 1 selecteren).

U kunt een cadeaubon ook online verkoopbaar maken door de diensten aan te vinken die u online wilt kunnen aanbieden als cadeaubon. Vink de diensten naar keuze aan, klik op Activeren en op Toepassen om de wijziging op te slaan. De status zal nu automatisch veranderen van "Niet online te koop" naar "Online te koop".

Hoe koop ik een online cadeaubon?

Om een online cadeaubon te kopen gaat u naar uw Planity-pagina en klikt u op Cadeaubonnen of Aanbieden.

Vervolgens kunt u een cadeaubon kiezen uit de lijst. Dit kan, afhankelijk van het aanbod van de salon, een cadeaubon met vrij bedrag zijn (in te vullen door de klant), een vast bedrag of een cadeaubon uitsluitend te gebruiken voor een specifieke dienst. Klik op Kiezen om uw cadeaubon naar keuze te selecteren. De bon wordt automatisch aan uw winkelmandje toegevoegd.

De klant kan nu een template kiezen uit de door de salon beschikbaar gestelde afbeeldingen.

Door op een afbeelding te klikken wordt deze geselecteerd (er kan maar 1 afbeelding gekozen worden). Klik op Bevestigen om de keuze op te slaan, en op Preview bekijken om een voorbeeld van de cadeaubon te tonen.

Nadat de klant op Bevestigen heeft geklikt, is het mogelijk om de cadeaubon te personaliseren door een persoonlijk bericht toe te voegen. Indien u geen bericht wenst toe te voegen, klikt u op Deze stap overslaan. Klik op Bevestigen om door te gaan.

U bent nu aangekomen bij de laatste stap, de betaling. Nadat u de betaling heeft afgerond kunt u uw cadeaubon terugvinden in uw account onder het kopje Cadeaubonnen.

De cadeaubon kan worden gedownload door te klikken op Download de cadeaubon. De cadeaubon wordt tevens automatisch via e-mail naar de klant verstuurd.

Voor een overzicht van uw reeds verkochte cadeaubonnen gaat u naar Kassa > Cadeaubonnen & Pakketten > Lijst met verkochte cadeaubonnen.