Webshop: een foto uploaden

Planity werkt samen met diverse kappers- en cosmeticamerken die ons regelmatig voorzien van productcatalogi inclusief foto's. Deze professionele productfoto's kunt u voor uw webshop gebruiken om uw assortiment optimaal in de kijker te zetten.

Wilt u echter een product in uw webwinkel aanbieden waarvan wij nog geen professionele foto beschikbaar hebben, dan kunt u handmatig een foto importeren door onderstaande instructies te volgen:

Een productfoto importeren

Ga naar Admin > Kassa-instellingen > Beheer van producten

1. Om een ​​foto te bewerken of toe te klikt u op Wijzigen

1. Controleer of de opties Click & Collect en/of Thuisbezorging aangevinkt zijn en controleer of de naam van het product correct is ingevuld in het veld Titel.
  1. Voor elk product moet een geldige EAN-barcode worden ingevoerd. Als er geen barcode is ingevoerd, voer deze dan handmatig in of scan het product om de EAN-code automatisch te laten invoeren. U kunt geen foto toevoegen zonder streepjescode.
  1. Om een ​​foto toe te voegen, klikt u op Een foto uploaden (de knop verschijnt alleen aan het einde van de regel Barcode als u een geldige barcode heeft ingevoerd). Sleep de gewenste foto naar het grijze veld of klik op Zoeken om een foto te zoeken in uw bestanden.
  1. Snijd indien nodig de foto bij of centreer de foto, en klik op Bijsnijden om op te slaan of Overslaan als bijsnijden niet nodig is. Zorg ervoor dat het product in zijn geheel zichtbaar is. Indien het niet het geval is, kunt u beter een andere foto kiezen.
  1. Uw foto is nu succesvol toegevoegd. Ons team zal deze zo snel mogelijk verifiëren. Zodra de foto is geverifieerd en goedgekeurd, ontvangt u een melding via het belette in de Planity Pro App en wordt de foto automatisch toegevoegd aan uw Planity-pagina.

Let op: Als er voor een product een foto is geüpload, verschijnt deze naast het EAN-barcodeveld. U kunt voor dit product dan geen extra foto toevoegen.

Criteria voor productfoto en -titel

Nieuw geüploade productfoto's en titels voor uw webshop worden zo snel mogelijk door onze teams gecontroleerd. Deze kwaliteitscontrole garandeert uw klanten de best mogelijke winkelervaring.

Om een productfoto te kunnen goedkeuren, dient deze aan de volgende voorwaarden te voldoen:
  1. Het product moet tegen een effen witte achtergrond geplaatst worden. Het formaat moet vierkant zijn
  2. Foto van goede kwaliteit: niet korrelig, scherp en niet wazig
  3. Geen tekst op de foto en geen andere voorwerpen. Alleen het product!
  4. Het product moet in zijn geheel te zien zijn en van de voorkant gefotografeerd (niet afgesneden aan de boven- en onderkant, foto genomen ter hoogte van het product)

Om een producttitel te kunnen goedkeuren, dient deze aan de volgende voorwaarden te voldoen:
  1. De exacte productnaam die op het product staat, moet worden gebruikt. Indien mogelijk in het Nederlands
  2. Wees zo nauwkeurig mogelijk in de naamgeving van producten, zodat ze duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn. Aantrekkelijke productnamen kunnen ook de verkoop bevorderen
  3. De productnaam mag niet alleen uit hoofdletters bestaan
  4. Specificeer de inhoud in ml. (indien relevant)