Een afspraak toevoegen, wijzigen of verwijderen

Een nieuwe afspraak toevoegen

Om een ​​nieuwe afspraak te creëren klikt u eenmalig op de gewenste plek (dag/medewerker/tijd) in uw agenda. Bijvoorbeeld: in de agenda van Anna, op vrijdag 16 februari om 14.00 uur (zie onderstaand voorbeeld).

Vervolgens vult u de velden in:

1. De naam van de klant. Selecteer de klant in uw zoekresultaten indien deze al in uw systeem staat. Als er nog geen klantdossier bestaat voor deze klant kunt u er een creëren door te klikken op Aanmaken. Hierdoor worden de klantgegevens die u invult opgeslagen en kunt u de klant inclusief gegevens eenvoudig terugvinden en toevoegen bij een volgende afspraak.

Vul vervolgens de gevraagde klantgegevens in (zie onder).
    1. Het telefoonnummer
    2. Het e-mailadres
    3. Het gewenste geslacht (Vrouw/Man/Anders), of kies Kind indien het een kind betreft (niet verplicht)
    4. De geboortedatum en postcode
    5. Door te klikken op Gedetailleerde klantgegevens, verschijnt de volledige klanthistorie (afspraken, kassabonnen, gekochte producten, etc)
    6. Door te klikken op Klantgegevens, verschijnt er een nieuw veld waar u extra klantinformatie kunt invullen
    7. Vink Sms-herinnering aan of uit, als u wilt dat de klant al dan niet een sms-herinnering ontvangt voorafgaand aan de afspraak
    8. Kies een dienst en voeg deze toe door erop te klikken
    9. Indien gewenst kunt u een andere medewerker kiezen. Door op de naam van de medewerker te klikken (Anna in onderstaand voorbeeld) wordt een lijst van beschikbare medewerkers getoond waaruit u kunt kiezen
    10. Indien gewenst kunt u de duur en de prijs van de dienst handmatig wijzigen
    11. Voeg indien gewenst een tweede afspraak toe door te klikken op Een nieuwe afspraak toevoegen
    12. Voeg een titel of een opmerking toe indien u nog meer informatie wil toevoegen aan de afspraak
    13. Door onderaan de pagina te klikken op Meer opties (producten, kortingen, ...) heeft u de mogelijkheid om een extra product, korting, cadeaubon etc. toe te voegen.
    14. Zodra alle velden naar wens zijn ingevuld klikt u rechtsbovenin op het groene vinkje om de afspraak op te slaan. De afspraak wordt nu automatisch toegevoegd aan uw agenda.

Een afspraak wijzigen

Om een afspraak te bewerken klikt u op de gewenste afspraak in uw agenda.

Een afspraak verplaatsen

1. Handmatig: open de afspraak vanuit de agenda en wijzig de datum en/of tijd handmatig
  2. Knippen/Plakken:
    1. Open de afspraak vanuit de agenda en klik op Knippen, en klik op de gewenste dag/tijd in de agenda (een nieuwe afspraak verschijnt):
    2. en klik vervolgens op Plakken (de afspraakdetails worden nu automatisch ingevuld):
    3. Klik op het groene vinkje om de verplaatsing van de afspraak te bevestigen en de wijziging op te slaan. U kunt de afspraak ook op dezelfde manier kopiëren en plakken.
  3. Drag and drop: op Planity Pro Web kunt u een afspraak verplaatsen door deze met uw muis te verslepen naar het gewenste nieuwe tijdstip (drag and drop).

Een afspraak verwijderen

Om een afspraak te verwijderen opent u de afspraak vanuit de agenda door erop te klikken, klikt u op Verwijderen en vervolgens op Verwijdering bevestigen.