Een cadeaubon toevoegen, wijzigen of verwijderen

1. Hoe maak ik een cadeaubon?

Ga naar Admin > Kassa-instellingen > Beheer van cadeaubonnen, en klik op Voeg een cadeaubon toe.

Vul vervolgens de naam en titel in, kies een kleur en vul het te besteden bedrag in. Kies de geldigheid, beperking indien van toepassing en vink Online te koop aan als u de cadeaubon online wil verkopen. Klik rechtsbovenaan op opslaan.

1. Hoe kan ik een cadeaubon bewerken of verwijderen?

Klik op Wijzigen of Verwijderen om uw cadeaubon te bewerken of te verwijderen. Let op, reeds verkochte cadeaubonnen zullen ongewijzigd blijven.

1. Hoe verkoop ik een cadeaubon?

Ga naar Kassa > Incasseren > Nieuwe kassabon > Cadeaubon.

• Vul de klantnaam en klantgegevens in
  • Selecteer de gewenste cadeaubon, en selecteer een medewerker (zodat de omzet op naam van de medewerker komt te staan)
  • Selecteer het aantal en vul het bedrag in (indien deze niet al vooraf bepaald is voor de geselecteerde cadeaubon)

Met de verkoop van een cadeaubon genereert u automatisch een 8-cijferig nummer. Met dit nummer kan de klant haar/zijn betaling voltooien, of kunt u deze zelf handmatig voltooien in de salon na afloop van de afspraak.

Waarom verschijnt de verkoop van mijn cadeaubon in mijn omzet?

De cadeaukaart verschijnt pas in de omzet nadat deze is gebruikt (oftewel ingewisseld door de klant). Als het totaalbedrag van de cadeaubon in meerdere keren in uw salon wordt ingewisseld, wordt het gebruikte bedrag telkens opgeteld bij de omzet van de betreffende dag.

Hoe gebruik ik een cadeaubon?
  • Klik bij het afrekenen van uw klant op Cadeaubon.
  • Vul vervolgens het 8-cijferige nummer van de cadeaubon in.
  • Indien het totaalbedrag van de dienst hoger is dan het te besteden bedrag op de cadeaubon, selecteer dan de betaalmethode voor het resterende bedrag.
  • Indien het totaalbedrag van de dienst lager is dan het te besteden bedrag op de cadeaubon, dan kan de klant het resterende bedrag op een ander moment gebruiken.
Waar vind ik het cadeaubonnummer en de bon van mijn reeds verkochte cadeaubonnen?
  • Ga naar Kassa > Cadeaubonnen & pakketten > Verkochte cadeaubonnen.
  • U kunt de bijbehorende bon afdrukken.